fredag 11 december 2015

Vecka 51-52

Då var det dags för terminens sista veckobrev! Det känns inte länge sedan vi började i augusti och redan är vi på något sätt halvvägs i trean. Efter ett litet bakslag är klassen nu tillbaka till att arbeta med arbetsro och koncentration med uppgifterna. Det märks inte minst med att många hunnit färdigt med sina förklarande texter. Resten hoppas vi hinna med nästa vecka.

Idag har vi haft luciatåg och klassen har lussefikat tillsammans med Karin. Under tiden tittade de klart på Prinsen av Egypten, som ju handlar om Mose och passar bra in i vårt religionstema. Besöket hos Olle i kyrkan gick jättebra och han fick många frågor från intresserade och uppmärksamma barn.

På tisdag är det dags för B-spårets traditionsenliga julpyssel. Eftersom ett av passen kommer att vara utomhus för alla grupper (nästan oavsett väder!) behöver de ha bra kläder för det. Det brukar vara trevligt att träffas i nya, åldersblandade grupper och lära känna de andra i spåret lite bättre.

Läsloggläxan tar nu jullov och vi behåller böckerna här i skolan, för att försöka hinna läsa ut dem innan jullovet. Det är ju såklart jättebra om barnen passar på att läsa hemma även under jullovet!

Imorgon är det dags för nästa torggrupp. Hoppas att det går lika bra för dem som för de tidigare.


MÅNDAG: Slöjd
TISDAG: Julpysseldag
ONSDAG: Julbuffé
TORSDAG: Uteidrott
FREDAG: Idrott i idrottshallen
MÅNDAG 21/12: Slöjd
TISDAG 22/12: Julavslutning, bussarna går hem som vanligt

Ha en trevlig helg allesammans!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar