fredag 9 december 2016

Vecka 50

Fredag igen och vi laddar för att arbeta med SO-målen om Sverige. De flesta har kommit igång med att arbeta med sitt andra landskap från Svealand och jag tror att en del kommer att komma igång med att arbeta med ett av de norrländska landskapen idag. Vi kommer att läsa och prata om istiden och hur den har påverkat det svenska landskapet. Kolla gärna med barnen vad de har lärt sig! Nästa fredag är det prov på Sverige och sedan är det området i stort sett avslutat. Till våren blir det vikingatid och medeltid som gäller.

I tisdags bakade vi pepparkakor i gröna köket. Två stycken smakade vi på redan i tisdags eftermiddag (och en del deg slank också ner) och resten av kakorna sparar vi till julavslutningsdagen.

Vi har fått information från rektorerna om tiderna för bussarna avslutningsdagen den 21/12. Alla elever slutar tidigt och alla bussar går hem 13.30. Vi vuxna kommer finnas med ute vid bussarna och ha listorna med oss, så att alla kommer på rätt buss.

I adventskalendern igår fick de som öppnade dra en lek att leka på rasten. Jag och 10 elever var ute och lekte scoutbrännboll på 10-rasten och det var roligt.

Jag valde att inte skicka ut någon ny läsloggläxa den här veckan, eftersom det var studiedag i måndags. Vi tar nya tag med det på måndag och det blir såklart sista läxan för terminen.

Kom ihåg för nästa vecka:
MÅNDAG: Ny läsloggläxa kommer hem
TISDAG: Vi tittar på skolans luciatåg i kyrkan
ONSDAG: Idrott, långdag
TORSDAG: Matteläxa (huvudräkning på samma sätt som innan)
FREDAG: SO-prov Sverige, Idrott

Ha det gott!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar