fredag 28 april 2017

Vecka 18

Under veckan har vi arbetat klart med våra radioprogram och allt är nu inlämnat till radion, så de har materialet i god tid innan sändning på onsdag. För programledarna blir det lite läxa att träna på att säga sina delar. Tänk på att inte prata för fort! De som inte följer med till Göteborg stannar kvar på skolan och har idrott som vanligt. Efter maten kommer rektor Carola och lyssnar på våra program tillsammans med dem. Mys utlovas!

Jenny hälsar till er föräldrar att ni gärna får sätta er tillsammans med ert barn och titta på deras rymdpresentationer som finns på iPaden.

Jag har idag berättat för eleverna att vi under resten av terminen kommer att ha läxa i engelska istället för svenska/SO. Den första är nu till torsdag och den finns på showbie. Det är glosor som man ska träna att säga och skriva, samt ett vykort som man ska skriva till mig från en påhittad eller verklig semester. Jag vill också att de läser in sitt vykort. Vi har läst en text tillsammans idag på lektionen som de kan utgå ifrån. Den som skrev det kortet berättade var de andra på resan kom ifrån, därav alla ord för nationaliteter. Några sådana ord får man gärna väva in i sin text!

Skicka med överblivna majblommor och redovisningskuvert senast fredag 5/5, så har vi några dagar på oss att sammanställa klassens försäljning. Om ni är klara går det naturligtvis bra att lämna innan fredag också.

TÄNK PÅ NÄSTA VECKA:

Måndag: Ledigt från skolan
Tisdag:
Onsdag: Idrott för de som inte åker till Göteborg, långdag. fika med för de som åker till radion
Torsdag: Läxa i engelska klar
Fredag: Idrott, sista dagen för att redovisa majblommorna.

Ha en trevlig Valborgshelg!
Maria



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar