fredag 13 oktober 2017

Vecka 42

Idag har vi haft besök av Lisa och Ulrika från Derome. De berättade om företaget och eleverna fick bygga med stora kaplastavar. Det har varit mycket uppskattat av eleverna. Be dem gärna berätta! Det kommer dyka upp bilder från dagen här på bloggen lite längre fram. Derome kommer att komma tillbaka efter lovet och då kommer det att handla mer om alla de olika yrkeskategorier som finns i ett så stort företag. Eftersom Lisa och Ulrika var i 5:2 före lunch och i 5:1 efter lunch hade 5:1 ingen idrott idag. Vi pratade om det igår, men ifall någon tog med sig gympapåsen ändå så vet ni varför den kommer hem oanvänd.

Vi uppmanar eleverna i 5:an att i första hand äta sina mellanmål och sin frukt på rasterna. Ibland, t.ex. på långdagen, kan vi om det behövs avsätta tid för ett gemensamt mellanmål, men mitt i det vanliga arbetet blir det störande för både eleven själv och för dem runt omkring.

Under veckan som kommer satsar vi i engelskan på att testa av de områden vi arbetat med fram till nu och därför blir det ingen läxa nästa vecka. I läsloggen är det däremot läxa som vanligt.

Den 24/10 kommer vi att åka på skolbio och den här gången är det Rum 213 som gäller för 5:orna. Vi åker buss från skolan och är tillbaka till lunch. Frågan har kommit om att ta med dricka eller annat att äta, men det är inte tillåtet. Den 25/10 kommer det att komma en person från tandvården som informerar 5:orna om tandhygien och tandhälsa.

I svenskan har vi den här veckan tagit tag i att träna på det viktiga i att kunna skriva korrekta meningar. Begreppen subjekt och predikat dök upp och vi kommer också träna på att binda ihop två meningar med bindeord, för att få ett mer varierat och innehållsrikt språk. Detta tar eleverna också med sig i sitt arbete med att skriva sina kapitel i Huset.

TÄNK PÅ NÄSTA VECKA:
MÅNDAG: Idrott för EV, läxa i läslogg klar och ny läxa kommer på showbie
TISDAG: Idrott
ONSDAG:
TORSDAG: Långdag
FREDAG: Idrott

Ha en trevlig helg!
Maria, Monica och Eva


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar