fredag 8 december 2017

Vecka 50

Hejsan!

Nästan hela höstterminen är avklarad och vi är redan långt inne i december. Arbetet rullar på med god fart och fokuserade elever i klasserna och i både NO och SO är det nya arbetsområden som är på gång. I SO har vi börjat arbeta med samhällskunskap och pratar om familjens ekonomi. Eleverna har fått fundera kring hur man få in pengar till hushållet och vilka kostnader som en familj har. Det kommer vi att fortsätta med ett tag framöver, innan det blir dags att fördjupa sig i svenskt 1500-tal och Vasatiden. På NO:n har de precis haft prov om ljud och ljus och arbetar nu med sopsortering och olika materials kretslopp.

På torsdag i nästa vecka kommer vi äntligen att träffa fadderbarnen igen. Det kommer att bli lite pyssel tillsammans med dem.

Nästa vecka kommer sex slumpvis utvalda elever bli intervjuade av Maria som en del av kommunens uppföljning av den Kunskap och lärande-enkät som vi gjorde efter höstlovet. Det kommer bl.a att handla om hur vi vuxna förtydligar vad eleverna ska kunna, hur vi informerar dem om vad de behöver utveckla och om vi visar på olika sätt att lära sig ett område. Intressant och viktigt för oss vuxna att få ta del av!

Såhär i slutet av terminen kan en del elever behöva påminnas om att skilja på skola och fritid på sina iPadar. Det är aldrig svårt att få dem att stänga av de privata apparna, men det bästa är ju om de tar ansvar för det alldeles själva. Vi hör av oss till er om vi ser att någon kan behöva prata lite mer om detta.

Kom ihåg för nästa vecka:

MÅNDAG: Idrott för de som har EV
TISDAG: Idrott för alla
ONSDAG:
TORSDAG: Fadderträff, långdag
FREDAG: Idrott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar