fredag 14 september 2018

Vecka 38

Hej därhemma!

I veckan som gått har vi i SO startat igång ett långt arbetsområde om Europa. Vi börjar med att gå igenom övergripande kunskaper om t.ex. naturtyper, klimat, naturresurser och befolkning för att senare börja arbeta med enskilda länder. Eleverna har fått lämna förslag på olika redovisningsformer för det arbetet.

Som en del av arbetet med Europa kommer vi på tisdag starta igång med en ny gemensam bok, Fröken Europa. Precis som tidigare kommer det att vara en läxa att läsa och svara på tillhörande frågor, men vi kommer också att arbeta med boken i skolan på tisdagar som blir läxdagen. Hjälp gärna era barn att komma ihåg att ta med boken just på tisdag! Alla andra dagar kan den vara hemma.

Till på tisdag är det också läxa i engelska. Den finns på showbie och handlar om att skriva frågor med "do" i nutid, presens, till en brandman.

Mattias och Eva hälsar att det kommer att bli volleyboll på idrotten på onsdag. I skrivande stund är de ute och kör 70-20, en slags konditionsövning. Det kan nog vara lite trötta ben som kommer hem efter den lektionen!

Vi har idag gjort terminens andra veckoutvärdering i 6:an. Det som kommer fram där följer vi upp med eleverna, så vi får koll på hur alla har det. Våra nya elevrådsrepresentanter har idag varit på första mötet och de frågor som de fått med sig kommer vi ta upp i klassråd på måndag. Vi kommer inom kort starta ett samarbete med vårt elevhälsoteam för att kunna arbeta gemensamt med frågor som rör kamratskap och relationer.

Missa inte inbjudan till föräldramöte den 15/10 som finns på unikum, men som ni också fått hem i pappersform. Där fick ni också instruktioner för hur ni ska logga in i unikum, om ni inte redan gjort det. Maria har i veckan skickat hem en lapp med tider för kommande utvecklingssamtal för 6:1. Skicka tillbaka den så fort som möjligt!

Det var nog allt för den här gången!
Hälsningar från Monica och Maria

KOM IHÅG VECKA 38
MÅNDAG:
TISDAG: Läxa engelska och läslogg
ONSDAG: Idrott
TORSDAG:
FREDAG: Idrott, EV


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar