söndag 14 oktober 2018

Vecka 42

Hej därhemma!

Här kommer lite information om vad som är på gång i 6:an just nu!

I SO arbetar vi vidare med Europa och kommer nu börja studera de olika länderna mer ingående. Första uppdraget blir att i par förbereda en muntlig presentation om ett av länderna i Västeuropa. Eleverna har fått lämna in olika önskemål på redovisningsformer och eftersom alla i december kommer att göra en muntlig redovisning som ingår i det nationella provet i svenska, tänker vi att det kan vara bra att träna och börjar därför med det.

I engelska är tanken att matfilmerna ska vara klara på onsdag. För en del verkar det som att filmen är för stor för att ladda upp på showbie. Om det strular kan man testa att maila till Maria eller Paulina. Om det också skulle krångla får vi tillsammans hitta på ett sätt att föra över filmerna. Det ska bli spännande att se resultatet! De som vill kommer får visa upp sina filmer för kompisarna, såklart.

I vårt arbete tillsammans med elevhälsa har vi fortsatt med att prata om ljud och hur vi tillsammans skapar en ljudmiljö som är behaglig för alla. Vi har också pratat om vårt gemensamma ansvar för att skapa ett bra lärandeklimat på alla lektioner och en bra stämning på rasterna.

Imorgon är det dags för föräldramöte, som ju rektorerna bestämt ska hållas på ett nytt sätt i år. Se inbjudan här nedan!

Två torsdagar framöver kommer Kristina vara iväg på andra uppdrag, vilket innebär att hemkunskapen utgår och vi arbetar klassvis med svenska och NO istället. Efter lovet är det som vanligt igen.

TÄNK PÅ VECKA 42:
MÅNDAG: Föräldramöte 18.00
TISDAG: Läsloggen klar och ny läxa kommer hem
ONSDAG: Matfilmerna i engelska klara, idrott
TORSDAG: Ingen hemkunskap
FREDAG: Idrott, Elevens val

Hösthälsningar från 
Monica och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar