fredag 9 november 2018

Vecka 45

Hej därhemma!

Det här veckobrevet kommer vi också lägga på Unikum. Kolla att det funkar att läsa där också, så fasar vi så småningom ut bloggen helt och hållet. Vi har startat igång arbetet med ett nytt schema och det kommer väl ta ett tag innan alla nya rutiner sitter perfekt.

Den 7/12 kommer vi ha prov i geografi. I mitten av nästa vecka kommer det att komma hem ett häfte att träna på och tydliga instruktioner för vad man ska kunna. Redan nu är det bra att gå in på online.seterra.com och träna namngeografi (länder, städer, hav, bergskedjor, floder) Vad och hur mycket man ska kunna kommer på instruktionerna nästa vecka.

Det är ingen läxa i läsloggen till nästa vecka. Vi kommer lägga mycket tid under v. 46 på att träna inför de muntliga nationella proven i svenska och det kommer att bli läxa i samband med det. Under veckan har vi fått lyssna på fina redovisningar om ett västeuropeiskt land. Be dem gärna berätta hemma om vad de lärt sig! Vi tränar också inför de muntliga proven i engelska och det är jättebra om ni hemma också satsar på att prata engelska så ofta som möjligt i avslappnade situationer.  Kanske bara konversera på engelska vid kvällsmaten? :-) Vi gör proven under v. 47 om planeringen håller som vi tänkt.

Vi påminner om att det är studiedag den 27/11. Dagen efter kommer nog 6:1 få besök av lärare från andra skolor som ska vara med på en öppen lektion med Maria.

Det var nog allt för den här gången!
Ha en trevlig helg!

Hälsningar från Monica och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar