torsdag 3 september 2015

Vecka 37

Hej igen!

Jag vill börja med att tacka för ert stora engagemang i att skicka med eleverna bilder från när de var små! Det är roligt att få se bilderna och det blir mysigt och lite fnissigt att visa bilderna för varandra. De har börjat skriva och det kommer bli fina texter. Förhoppningen är att de ska vara helt klara till föräldramötet, så ni också får titta och läsa. Några enstaka barn har inte haft med sig bilder än. Nästa gång vi skriver blir på måndag. Det räcker med en eller två bilder om man vill!

De elever som har mig som kontaktlärare har fått hem lappar om tider för utvecklingssamtal. Några av er gamla gröna kommer träffa Carina istället. Vi har delat upp samtalen mellan oss vuxna i F-3 för att försöka få till en så jämn fördelning som möjligt.

Under veckan har vi gjort ett litet grupparbete om ett svenskt djur och det har blivit fina planscher av det. Nästa vecka kommer de få göra en liten redovisning för varandra.

Jag påminner om vandringen till Tofta vindskydd imorgon. Se tidigare inlägg för mer information om det. Vädret ser ju ut att bli bättre än det varit tidigare idag som tur är!

Den 22/9 är det dags för nästa utflykt. Då åker alla 3:or på skolan till Håstens simhall för att kolla av simkunnigheten. Det är målen i 6:an vi siktar mot och de ska då kunna simma 200 m, varav minst 50 m på rygg. De elever som simlärarna ser kan behöva lite extra träning för att säkert nå målet i sexan kommer få träna på skoltid under hösten. Om det blir aktuellt för någon så meddelar jag det. Vi tar med oss baguetter från köket, men de behöver ha med sig lite dricka själva. Badkläder, handduk och duschsaker ska också finnas i packningen såklart!

Idag har alla fått hem inbjudan till föräldramötet den 15/9. Välkomna till det! Gamla gröna elever har också fått en ny lapp om tillstånd att publicera film och foto. Det städades nämligen lite för häftigt i den gamla pärmen! För gamla röda gäller den lapp ni lämnade in i F-2:an. Skulle det bli någon ändring får ni meddela oss det.

Klassen har bestämt trivselledare, elevrådsrepresentanter och Aril-representanter. Trivselledarna ska få åka på utbildning i Rolfstorps skola tillsammans med mig på tisdag och sedan kommer vi att dra igång deras viktiga arbete på rasterna. Carina, Monica, Sofie och Karin tar hand om resten av klassen som vanlig här i skolan.

Kom ihåg nästa vecka:

MÅNDAG: Slöjd och fotografering  till skolkatalogen
TISDAG: Maria och TL på utbildning
ONSDAG:
TORSDAG: Uteidrott
FREDAG: Idrott, Carina meddelar barnen på torsdag om det inne eller ute

Ha en trevlig helg!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar