torsdag 17 september 2015

Vecka 39

Då närmar sig ännu en vecka sitt slut. 3B:s trivselledare drog igång sitt arbete idag med leken Chewbacka. Imorgon har vi en gemensam uppstart för hela skolan då skolans alla 25 TL har aktiviteter på 9 stationer runtomkring på skolgården på 10-rasten. Då passar vi på att ta extra rast och är ute i en hel timme för att kunna testa så många aktiviteter som möjligt.

Tack till alla er som kom på föräldramötet i tisdags! För er som inte hade möjlighet att komma kommer här en liten snabbrepris:

  • Informationskanaler skola-hem: Jag skriver här på bloggen i slutet av varje vecka för att informera om det som är aktuellt. Om man vill kan man t.h. på bloggen skriva in sin e-post, så kommer det ett mail varje gång det kommer ett nytt inlägg. Jag är lätt att få tag på på mailen och den adressen finns längst upp på bloggen. 
  • Frånvaro: Anmäl frånvaro varje dag på skola24. Frågor av teknisk karaktär hänvisar jag till fredrik.olofsson@varberg.se
  • Nationella prov i sv och ma är det dags för under vt, närmare bestämt 14/3-20/5 2016. Om möjligt vill vi att man undviker att ta ledigt under den perioden.
  • Vi kommer inte ha jättemycket läxor i 3:an, men läsloggen kommer vi börja med nästa vecka. Den kommer att vara till tisdagar och då ska boken och skrivboken finnas med i skolan. De kommer få läsa ungefär ett kapitel i den bok de valt och skriva svar på frågor i skrivboken. Tänk på att skriva med hela meningar, och rätt formade bokstäver! I matte kommer vi att ha läxor vid behov och ibland kan det komma läxor i SO/NO. 
  • Om man är frånvarande då vi åker till simhallen på tisdag får man följa med vid ett av träningstillfällena istället. Datum för det har jag inte fått ännu.
Tänk på nästa vecka:

MÅNDAG: Slöjd
TISDAG: Simhallen, ta med badkläder, handduk, duschsaker, dricka och ev en frukt, läslogg kommer hem i läxa till nästa tisdag
ONSDAG: Vi startar upp arbetet med demokrati och mänskliga rättigheter 
TORSDAG: En del har läxa i Språkgodis till idag, uteidrott
FREDAG: idrott


Ha det gott allesammans!
Maria



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar