fredag 16 oktober 2015

V 43

Fredag igen och plötsligt är det bara en vecka kvar innan höstlovet. Onsdag och fredag den här veckan har vi ägnat åt att göra egna partier. Hikmet, som läser till lärare och som många i klassen känner sedan F-2 grön, hade som uppgift att arbeta med demokrati. Det passade bra in i det vi arbetat med, så jag bjöd in honom till oss. Åtta olika partier med lokala skolfrågor fick vi och idag har de presenterat partierna för varandra och sedan röstat. Vi bestämde att man inte fick rösta på sitt eget parti och det blev Matpartiet som fick flest röster. Skulle deras politik bli verklighet kommer det att serveras ganska mycket fiskpinnar i matsalen, men ingen vegetarisk buffé.

Ett föräldrapar har hittills hört av sig och vill gärna hjälpa till med att få ihop lite pengar till klasskassan, t.ex genom att stå på torget. Tack för det! Vi behöver nog vara några fler, om det ska gå att genomföra. Hör av er med alla sorters synpunkter på förslaget.

Det är roligt att läsa allas läsloggar på tisdagar! Tänk på att påminna dem om att packa ner läxan, så de kan vara med i det gemensamma arbetet på tisdag morgon. Efter lovet, när Sofie är klar med den gemensamma bok hon läser med klassen i skolan, planerar vi om lite så att läsloggen är till fredagar istället och kommer hem igen på tisdagar. Vi meddelar när det är dags för det.

Tänk på nästa vecka:

MÅNDAG: Slöjd
TISDAG:Läsloggen med
ONSDAG: Nytt NO-område, Klassens timme
TORSDAG: Musik, ingen uteidrott
FREDAG: Bibliotek, idrott

Ha en trevlig helg!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar