torsdag 1 oktober 2015

Vecka 41

Oj, vad tiden går! Tänk att det redan är oktober. Det känns inte så länge sedan vi började efter sommarlovet, tycker jag.

I veckan som gått har vi haft vårt andra klassråd och pratat om vad vi har möjlighet att bestämma över i ett klassråd och vilken typ av frågor som passar bättre för elevrådet eller rektorerna. Vissa frågor kom vi fram till att det måste beslutas om på kommunnivå, eller t.o.m av riksdagen, regeringen och Skolverket.

Veckans klassråd ägnades helt och hållet åt frågan om vad vi ska hitta på för något roligt tillsammans i klassen. Vi utgick från ett antal olika alternativ som några elever tagit fram kostnadsberäkningar för. I demokratisk anda röstades Halmstads Arenabad fram. Vi kom fram till att vi inte har råd med det ännu och det kom många bra förslag på hur vi kan tjäna ihop pengar. Det hela mynnade ut i att de skulle vilja ha någon form av loppis och då kände jag att det var dags att ta en paus i diskussionerna och kolla med er föräldrar innan vi går vidare. Det finns ett väldans driv i klassen och jag vill inte att ni ska komma hem och upptäcka att finservisen sålts på loppis helt plötsligt! Ni föräldrar som på föräldramötet anmälde er att hjälpa till att ordna en aktivitet för klassen kan väl höra av er till mig, så får vi fundera tillsammans.

Jag vill påminna om att det är viktigt att alla elever har med sig sin läsloggsläxa på tisdagar. Det är då vi arbetar med den tillsammans och om de inte har den med då, så blir det svårt för dem att delta i det arbetet.

Längst ner kommer lite bilder från dagens rast och från Just Dance i klassrummet istället för uteidrotten (också ett demokratiskt fattat majoritetsbeslut!)

Tänk på v. 41

MÅNDAG: Slöjd
TISDAG: Läsloggsläxan med till skolan
ONSDAG: 
TORSDAG: Uteidrott
FREDAG: Idrott med Carina

Ha det gott!
Maria











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar