torsdag 15 februari 2018

Vecka 9

Hej därhemma!

Idag har alla 5:or fått baka en bulle, som imorgon ska bli en semla. Till dem som är sjuka har vi såklart också fixat en bulle! Alla får lägga ihop sin semla själva, så om mandelmassa och grädde inte står högst på favoritlistan gör man sin egen variant efter eget tycke och smak. När klassen smaskar på semlorna ser vi färdigt på Djungelboken, som femmorna började titta på på engelskan förra veckan då Paulina fick vara själv när Maria var hemma i sjuksoffan.

Vi har i svenskan arbetat med verb i olika tempus. Kolla gärna med dem vad de kommer ihåg! I SO:n har vi dragit igång arbetet med historia och börjar fördjupa oss i det spännande svenska 1500-talet med Kristian II, Stockholms blodbad och framförallt Gustav Vasa. På NO:n arbetar de nu med vattnets olika faser.

Nästa vecka är det sportlov och vi hoppas att det blir härligt väder, så att alla kan vara ute och ladda batterierna för att vara pigga och friska när vi kommer tillbaka till skolan på måndag v. 9.

Vi har inga läxor just nu, men vi har pratat om att det är bra om man gör klart kapitel 1 och 2 i sin deckare på engelskan. Det finns instruktioner till båda kapitlen på showbie. Veckan efter lovet kommer att vara en alldeles vanlig vecka med idrott på tisdag och fredag och idrott för dem som har det som elevens val på måndag.

Ha ett riktigt härligt sportlov allesammans, så ses vi igen den 24/2!

Hälsningar från Eva, Monica och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar