fredag 16 mars 2018

Vecka 12

Hej!

Kan bara instämma i vad vi pratade om i klassen i morse: "Detta har varit en helt sjuuuuk vecka!". Vi har långsamt ökat i antal elever och vuxna i skolan och hoppas att fler hinner piggna till under helgen. Idag var även Monica tillbaka, så allt börjar så smått bli som vanligt igen. Det har fungerat jättebra trots all frånvaro och eleverna har hjälpt till med att ta stort ansvar för att lösa allt till det bästa. Det som vi arbetat med under veckan får vi naturligtvis repetera även nästa vecka.

Jag har inte haft möjlighet att titta på elevernas läxor i engelska till idag. Jag gör det så fort som möjligt och eftersom även Paulina varit sjuk under hela veckan är det ingen ny läxa i engelska till nästa vecka.

På onsdag är det dags för de sista öppna lektionerna för terminen. Jag och Magnus kommer leda varsin lektion och det kommer lärare och rektorer från andra skolor och besöker oss. Eleverna vet mer om vad som gäller. På tisdag, då det är studiedag för eleverna på Lindbergs skola, kommer vi lärare härifrån besöka andra skolor och vara med på deras öppna lektioner. Syftet är att vi får lära av varandra och tillsammans utveckla vår undervisning.

På torsdag kommer vi att gå ner till kyrkan för att få lära oss mer om påsken. 5:orna kommer att gå i 2 grupper och det innebär lite förändringar i schemat vad gäller matte och slöjd. Det besöket kommer att handla om följande kunskapskrav i kursplanen för religion i år 6:

  • Eleven kan redogöra för några kristna högtider och traditioner 
  • Eleven har grundläggande kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna 

Det var nog allt för den här gången!
Ha en trevlig helg allesammans!

Lärarna i klass 5 genom Maria

Kom ihåg v. 12
Måndag: Idrott för EV-gruppen
Tisdag: STUDIEDAG
Onsdag: öppna lektioner
Torsdag: Långdag
Fredag: Idrott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar