fredag 1 juni 2018

Vecka 23

Hejsan!

Eva berättade att klassen haft en jättebra stund på Simstadion idag och att de fått beröm från badpersonalen. Kul! Det blir ju nya badchanser när vi åker till Halmstad sista skolveckan. Eleverna har varit tappra som orkat med lektionerna  under veckan i de varma klassrummen! Vi påminner ofta om att dricka och ta av tjocka tröjor.

Inför övernattningen den 5-6/6 är det bra för er att känna till att det inte kommer finnas möjlighet att grilla, så picknicken får vara färdig hemifrån. Vi har beslutat det pga att det inte finns färdiga grillar i bygdegården och att det därför blir svårt att veta hur många grillar man ska ta dit. Dessutom har ju MSB gått ut med en allmän varning om grillning och eldning. Vi har också bestämt att iPadarna stannar hemma på övernattningen, till förmån för att umgås i verkliga livet istället. Eleverna har bestämt att alla till övernattningen tar med det godis man själv gillar och en dricka. Handlingsgruppen ser till att det finns chips, popcorn och ostbågar, samt frukost.

På onsdag är ju sedan alla lediga, då det är nationaldag. Be gärna era barn berätta om en av orsakerna till att just 6 juni är vår nationaldag! Det har de koll på nu:)

Vi har fortsatt vårt arbete med värdegrund genom att i veckan prata om diskrimineringsgrunderna och om vad som är en kränkning. Be gärna era barn berätta om det och de övningar vi gjorde! Att repetera är ett bra sätt att befästa kunskapen. Vi har också hunnit med att få en genomgång och träning i att vara källkritiska av vår bibliotekarie Sofia. Det fortsätter vi med nästa vecka.

Eleverna i 5:1 kommer på måndag få hem den sista läxan i engelska, eftersom de inte hade någon den här veckan. Den ska vara klar till på fredag. 5:2 har redan haft sin sista läxa.

KOM IHÅG VECKA 23

MÅNDAG: Läxa i engelska klar för 5:2, läxa i läslogg klar för alla och ny läxa kommer hem, 5:1 får hem läxa i engelska, idrott för EV
TISDAG: Idrott för alla, övernattning (se ovan för mer info)
ONSDAG: Ledigt från skolan
TORSDAG
FREDAG: Idrott för alla

Ha en trevlig helg!
Monica, Eva och Maria



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar