fredag 8 juni 2018

Vecka 24

Då var det dags för läsårets sista veckobrev! Vi vill börja med att tacka alla föräldrar som på olika sätt var med och bidrog till att det blev en trevlig övernattning i veckan! Eleverna var jättenöjda och berättade att de haft roligt tillsammans, när vi träffades igen igår.

Inför nästa läsår är det inga stora förändringar för klassen. De kommer ha samma lärare som i år i svenska, SO, engelska, matte, NO, idrott, musik, bild och slöjd. Några nya lärare tillkommer ju också i språkval och hemkunskap. Maria fortsätter som kontaktlärare för alla elever i blivande 6:1 och Monica kommer att vara kontaktlärare för alla elever i 6:2. Det innebär att ni som träffat Eva på utvecklingssamtal i 5:an i 6:an kommer att träffa Monica istället. Vi som arbetar i klassen har ett tätt samarbete, men genom kontaktläraren sker i regel den kontakt vi har med er runt era barn. Vi har också funderat mycket på hur vi ska göra med gruppindelningen och har också fört många samtal med eleverna om detta. Vi har beslutat att det bästa är att vi behåller indelningen i 6:1 och 6:2 även nästa år, men vi kommer fortsätta att blanda grupperna när det passar.

Vi har idag gjort om delar av trivselenkäten tillsammans med Maria Fritzon. Hon kommer att sammanställa de anonyma svaren och vi får då en utvärdering på vårt arbete med trygghet och trivsel. Igår fortsatte vi att prata om språkbruk och hur man pratar om och till varandra i en grupp för att alla ska trivas och ha det bra.

På måndag kommer alla 5:or promenera till Klasa hembygdsgård där vi ska ha en liten utflykt tillsammans med fadderbarnen. Vi tar med oss korv från skolan, men eleverna får själva ta med sig dricka och en liten fika om de vill.

På tisdag är det sedan dags för vår utflykt till Arenabadet i Halmstad. Ni föräldrar som hjälper oss med att köra kan väl vara utanför matsalen vid 11.50? Vi håller på att göra bra skjutsgrupper för de olika bilarna och det kommer vara bestämt innan vi åker.

I slutet av terminen kommer vi att publicera omdömena på unikum. Gå in där och titta! I religion kommer det inte finnas något publicerat, eftersom vi inte arbetat med religion under 5:an. Det kommer ett stort religionsområde i 6:an.

På fredag samlas vi på skolgården vid 8.40 och tågar sedan gemensamt ner till kyrkan. Efter programmet i kyrkan samlas vi på en plats som vi har kommit överens om med barnen och önskar varandra en härlig sommar. Sedan är eleverna lediga resten av dagen.

KOM IHÅG SISTA VECKAN:

MÅNDAG: Utflykt, ta med dricka och ev. fika (tänk på att ha bra skor!)
TISDAG: Badresa till Halmstad, skjutsande vuxna samlas vid matsalen 11.50, barnen kommer hem mellan 17-17.30.
ONSDAG: Vi övar till skolavslutningen i kyrkan
TORSDAG: Sista skoldagen för året!
FREDAG: Skolavslutning, samling på skolgården 8.40

Ha en trevlig helg allesammans!
Lärarna i 5:an

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar