fredag 22 januari 2016

Vecka 4

Hej på er!

Vi hade en härlig utedag igår i snö och solsken. Titta på bilderna här nedan! Vi bestämde gemensamt i arbetslaget för några dagar sedan att vi tar en paus med snöbollskastningen på rasterna för en del av klasserna. Det kan vara svårt att hantera det på ett bra sätt och att inte bli arga på varandra, så vi stoppade innan det hände något tråkigt. Det har istället varit full fart i backen och mycket skulpterande i snön på rasterna.

Idag har vi startat upp arbetet med gemensamma läsloggböcker. Eleverna läser gruppvis samma böcker. För en del kan det innebära att boken de fått är något enklare än de är vana vid, men det är ändå bra att delta i det gemensamma samtalet och man kan utmana sig i hur man gör uppgiften som hör till.

Nästa vecka hoppas jag att vi ska kunna avsluta arbetet med religion med att gruppvis göra en gemensam digital presentation. För det kommer vi att använda lektionerna i både svenska och SO/NO.

Från bibliotekarien har vi fått en lista med utlånade böcker. Titta hemma och skicka tillbaka det som är utläst. Det går bra att ta med vilken dag som helst. Om vi saknar någon bok skickar vi meddelande i plastfickan om det.

Vi har haft klassråd och Karin och jag håller på att fundera på hur vi ska lägga upp vår Halmstadsdag. Information om det kommer inom kort. Det kom också ett önskemål om att bowla med klassen. Om någon av er föräldrar känner att ni vill hjälpa till att organisera det, så vore det toppen. Ta hjälp av barnen! De är påhittiga och har gott om idéer.

Kom ihåg nästa vecka:
MÅNDAG: Slöjd och långdag
TORSDAG: Uteidrott och långdag, ta med läsloggläxan
FREDAG: Idrott, bibliotek och långdag

Ha en trevlig helg!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar