fredag 4 mars 2016

Vecka 10

Nu är det mycket roligt som händer i skolan! Den här veckan har vi haft två besök i klassen: Mirandas mamma Susanne kom i tisdags och berättade om sitt arbete som bygglovshandläggare. Spännande och nyttigt eftersom vi har satt igång med att bygga vår egen stad nu i veckan. Stort tack till Susanne! Idag har vår bibliotekarie Malin varit och presenterat 5 böcker. Kommunens treor får en bokpresent av biblioteket och på måndag ska klassen välja vilken de vill ha. Om man har svårt att välja går det att låna alla böckerna på biblioteket, eller så kan man ju byta med en kompis som valt en annan.

Nästa vecka händer det också en del ovanligt och kul. På onsdag ska vi följa med F-2 rödgrön till Varberg för att se på skolbio och på fredag kommer det besök igen. Den här gången från Vivab. De kommer att berätta om sitt arbete på återvinningsstationen och vi kommer få användning för soporna som barnen tagit med sig.

En till förälder har anmält att hon vill följa med till Halmstad. Hon har plats i sin bil, om någon av er som dragits till att köra skulle ha fått förhinder. Vi tar tacksamt emot alla vuxna som vill och kan såklart! Jag har i veckan beställt mat till barnen i badhusets cafeteria, som klasskassan betalar för. Det var okej för personalen där att vi tar med egen dricka, så skicka med det och en liten fika att smaska på när man vill ha en paus från badandet. Inträde för alla (barn och vuxna) bekostas av klasskassan.

På fredag 11/3 bjuder 8B till disco för F-3 i matsalen kl 18.30-21. Det kostar 20 kr.

Tillsist en liten fråga... Som bottenplatta till staden vi håller på att bygga tror Karin och jag att det skulle fungera bra med en tunn, stor frigolitplatta (ca 1m gånger 2 m.) som man kan fästa byggnader, träd och annat i. Om någon har en sådan över därhemma eller på jobbet, så får ni gärna höra av er till mig!

Ha en trevlig helg!
Maria

TÄNK PÅ NÄSTA VECKA:

Onsdag: Skolbio, bussen går 9.00 från skolan och vi är tillbaka till lunchen
Torsdag: Ta med läsloggläxan, uteidrott
Fredag: Vivavb kommer på besök, Idrott, disco kl 18.30-21.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar