fredag 11 mars 2016

Vecka 11

Idag har vi haft besök från Vivab som berättat om vattnets väg, vattenrening och hur vi ska sortera sopor och avfall. Det var väldigt lärorikt! Det visade sig att våra hushållssopor från Varberg skickas till HEM i Halmstad och dit ska vi ju den 18/3. Fråga gärna barnen om vad de lärt sig! Får nog erkänna att även jag upptäckte en del som jag gjort fel med då jag slänger sopor och avfall. Ett visst sorts chipsrör innehåller kartong, plast och metall, t.ex.

Nästa vecka kommer vi att starta upp de nationella proven i svenska och vi börjar med ett muntligt prov på måndag. Idag har barnen fått hem läsloggläxan som ska lämnas in på torsdag. Sedan kommer vi att behålla de böckerna i skolan och arbeta färdigt med dem här, eftersom böckerna är lite olika långa. På torsdag kommer vi få besök från Varbergs sparbank som använder oss som en av två klasser i kommunen för att utpröva ett projekt där elever ska få arbeta med privatekonomi och vad man gör på en bank.

På fredag samlas vi vid idrottshallen för att åka till Halmstad. På vägen hem sätter vi barnen i bilarna efter hur de bor och så blir de skjutsade dit ni sagt att de ska.

Kom ihåg för nästa vecka:
MÅNDAG: muntligt prov i svenska
TISDAG: Prov svenska
ONSDAG: Prov svenska
TORSDAG: Besök från banken, Läsloggen med
FREDAG: Klassresa till Halmstad

Ha en trevlig helg allesammans!
Maria





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar