fredag 22 april 2016

Vecka 17

Under veckan har vi fortsatt arbeta med geografi. Idag pratade vi om skillnaden mellan ett land och en världsdel och har tränat på kartor över mindre områden, t.ex Lindbergs skola och klassrummet. Eleverna har idag fått hem en läxa till onsdag. De ska träna så att de kan nordiska länder och huvudstäder (namn och läge på kartan) och världsdelarna och världshaven (namn och läge på kartan). På onsdag blir det ett litet skriftligt förhör. De som ville har fått erbjudande om att ta hem ytterligare en karta med Europas länder, men det är inte obligatoriskt.

Idag har vi också haft musik och spelat ukulele. Det är lite enklare att greppa ackorden på ukulelen än på gitarren, som är större.

Missa inte inbjudan till Öppet Hus på skolan som finns i inlägget nedanför här på bloggen. Den finns också på skolans hemsida. Det kan vara bra att titta in där ibland, för där finns bra information.

Vi har haft klassens timme igår och lite extra idag. Vi har fått se dans, gymnastikfilm, stopmotionfilm, Minecraftfilm, en reklamfilm, en hästfilm, en linbanefilm och bloggbilder. Man kan säga att film- och bildmediet är ett tydligt tema! Mitt i alla nationella proven glömde jag till någras besvikelse av att vi skulle baka. Det tar vi tag i nästa vecka!

TÄNK PÅ NÄSTA VECKA:

Måndag: Slöjd
Tisdag:
Onsdag: Läxförhör Norden och världsdelarna
Torsdag: Uteidrott
Fredag: Bibliotek och idrott

Ha en trevlig helg allihop!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar