fredag 8 april 2016

Vecka 15

Hej därhemma!

Veckan har flutit på med bl.a de sista nationella proven i svenska. Nu återstår det att rätta gemensamt på skolan och vad jag kan se så här långt har det gått bra för klassen. Jag hör av mig till er då resultatet är klart. Vi har också haft besök från Varbergs sparbank igår och eleverna fick arbeta med att sortera olika varor och tjänster i kostnadsordning. De hade bra koll på vad olika saker kostar och kunde föra väl underbyggda resonemang när de jämförde priser. Under tiden var det med en fotograf som fotograferade barnen och deras arbete. Bilderna kommer att användas i bankens information om det här samarbetsprojektet. Inga namn kommer att finnas med. Idag avslutas allt med ett besök inne på banken.

Anna-Lena K i slöjden hälsar att de på måndag kommer att arbeta med batikfärgning. Hon ber er skicka med en gammal T-shirt som de kan ha över sina kläder, eftersom färgen kan vara svår att få bort.

Vårt nya SO-område tar upp följande centrala innehåll:

  • Jordgloben: kontinenter och världshaven, namn och läge på världsdelar samt på länder och platser av betydelse för eleven.
  • Rumsuppfattning med hjälp av mentala och fysiska kartor, över t.ex närområdet och skolvägar. Storleksrelationer, väderstreck samt rumsliga begrepp (plats, läge och gräns)
Vår lärarstudent Hikmet kommer att leda ett antal lektioner om detta och idag kommer de att få gruppvis söka fakta om olika länder. Prata gärna hemma om världsdelar och länder de känner till. Vilka länder har man besökt? Var ligger de? Vilken världsdel bor vi i?

Nästa vecka kommer Carina att starta upp arbetet med de nationella proven i matematik. Det kommer att pågå under några veckor framöver. Idag kommer eleverna få ta hem ett repetitionshäfte som de arbetat med i skolan. Om de vill får de gärna titta på det hemma. 

Det var nog allt för den här gången.

Trevlig helg!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar