fredag 29 april 2016

Vecka 18

Då var det fredag igen och vi laddar för en kortare vecka nästa vecka. Torsdag och fredag är ju lediga från skolan.

Vi har idag pratat en del om vad som gäller för regler för zombietagen som många i klassen leker tillsammans på rasterna och har väldigt roligt med. Det har blivit så att gränserna för leken har blivit långsamt utökade till att plötsligt vara runt hela skolan. Jag har informerat om att det är skolgården på vår sida som gäller och att det beror på att det är där som det finns rastvakter och att det är F-6:s område. Vi har också behövt påminna en del under veckan om hur viktigt det är med arbetsro på alla lektioner. Det är toppen att eleverna har roligt tillsammans, men man får vänta till rasten med att prata om det som inte har med lektionen att göra.

Kapitel 3 i deckarna håller på att bli klara och det är fantastiskt fina och spännande deckare som håller på att ta form. Vi hinner nog inte få dem klara till Öppet Hus-kvällen, så ni får vänta ett tag till med att läsa dem. När de är klara ska vi läsa upp dem för de yngre eleverna på skolan. Det är viktigt att få en mottagare till det man skriver!

Igår och idag har jag enskilt informerat eleverna om hur det gått för dem på de nationella proven i svenska. Jag har också berättat för dem om det varit något särskilt jag kunnat se att de behöver träna på. Alla har blivit uppmanade att gå hem och berätta för er. Om ni vill ha mer information, så är det bara att höra av sig. De som varit sjuka berättar jag för så snart de är tillbaka. Mer information kommer ju också i omdömena i slutet av terminen.

Ha en härlig Valborgshelg! Får hoppas att elden värmer och att regnet håller sig borta!

Ha det gott!
Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar