torsdag 13 oktober 2016

Vecka 42

Den här veckan har vi bland mycket annat avslutat redovisningarna om Sverige. Nästa steg i att lära sig mer om vårt land blir att göra ett litet grupparbete som kommer att redovisas i form av en plansch. På måndag ska texterna om kaninen vara klara och finnas på showbie. Några har lite att fixa till med en bild eller att göra färdigt sin text. Det blir som läxa, så att alla kan ta del av varandras texter i nästa vecka. Be dem gärna visa vad de skrivit! Det är fina texter de har fått ihop. I onsdags var en grupp med Marie i gröna köket och bakade chokladmuffins. Det smakade bra tillsammans med mellanmålet innan sista rasten. Vi kommer försöka baka med några elever en gång per månad, precis som vi gjorde i 3:an. På NO:n har de startat upp ett arbete där de ska göra en presentation om ett djur.

Läxorna i svenska och engelska är utdelade. Läsloggen finns på showbie och den ska vara klar på måndag. Engelskläxan den här veckan är ett papper där man tränar på att berätta hur gamla personer i klassen och familjen är. Om man vill fylla ut sin text och även ta med annat går det såklart bra.

Vi har förstått att mailet från bloggen för er som prenumenerar kommer med viss fördröjning. Det ska nu vara åtgärdat, så att det ska komma direkt. Om det funkar borde detta mail alltså komma på torsdag em.

Jag har inte fått något svar på min fråga om Schackfyran. Jag har varit i kontakt med den ansvarige i Halland och uttagningarna i Varberg blir någon gång i mars. Om ni tror att ni kan ställa upp och vara med en lördag i mars kan ni väl höra av er. Anmälan ska vara inne om några veckor.

Vänliga hälsningar från
Maria

Tänk på nästa vecka:

MÅNDAG: Kanintexten klar och uppladdad på showbie, läsloggen klar
TISDAG:
ONSDAG: Idrott, läxa i engelska
TORSDAG:
FREDAG: Idrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar