fredag 7 oktober 2016

Vecka 41

Under veckan har eleverna börjat redovisa sina Sverigepresentationer för varandra. Det är lite pirrigt, men har gått jättebra. Vi fortsätter imorgon och om det behövs på måndag. I onsdags var vi i idrottshallen och fick se en föreställningen "Clowner utan gränser" med avancerad akrobatik. När föreställningen var klar berättade clownerna att de tillsammans med många andra åker runt i världen och uppträder för barn i flyktingläger och andra tuffa miljöer. Deras filosofi var att barnen genom att få skratta och ha roligt en stund får lättare att uthärda det svåra de tvingas vara med om.





Vi upplever att det går framåt med att arbeta fokuserat och ha arbetsro i klassrummet. Det är jättebra om ni fortsätter att prata om det hemma med era barn, så arbetar vi vidare med det här i skolan också.

På showbie finns det nu en ny läsloggläxa till måndag och en läxa i engelska till onsdag. Jag har visat eleverna idag hur de ska göra. Jag skrev att de ska skriva minst 4 meningar om sitt husdjur och det finns en text att använda som stöd och en ordlista att ta hjälp av. De som känner att de vill och kan får såklart gärna skriva mer och utmana sig i sitt skrivande.

Det har kommit en fråga om ifall klassen vill delta i schackfyran. Om vi vill vara med så kommer det att komma representanter från Hallands schackförbund hit till klassen och visa hur man spelar. De lämnar kvar ett antal schackspel som eleverna kan öva på och sedan är det uttagningstävlingar i Varbergs Folkets hus en lördag längre fram i höst. Man behöver anmäla sig innan 25/10 och innan vi anmäler vill vi veta om det finns intresse hos er föräldrar att hjälpa till och vara med på Folkets hus. Niklas och jag har inte möjlighet att vara med. Jag har erfarenhet av Schackfyran som förälder och det brukar vara trevligt. Hör av er till någon av oss så snart som möjligt om nu vill vara med och arrangera!

Det var allt för den här gången!
Ha en trevlig helg,
Maria

NÄSTA VECKA:
MÅNDAG: Slöjd, läsloggläxa
TISDAG: Bibliotek
ONSDAG: Idrott, läxa i engelska inlämnad
TORSDAG: 
FREDAG: Idrott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar