fredag 30 september 2016

Vecka 40

Tack till alla er som kom på föräldramötet! För er som inte hade möjlighet att vara med kommer här en liten sammanfattning av vad vi pratade om.

Vi berättade om att vi i klassen börjat prata om att göra någon aktivitet för de pengar vi har kvar i klasskassan. Vad vi ska göra är inte bestämt ännu, men vi hoppas att vi kan be er föräldrar om hjälp med att skjutsa och vara med för att kunna genomföra utflykten på ett tryggt och säkert sätt. 

Vi berättade om att vi den sista tiden arbetat med arbetsklimatet. Vi pratar mycket om det i klassen och arbetar med att få gemensamma strategier för hur man lär sig bäst. Vi arbetar med att få tydliga strukturer på dagen. Vi försöker också få till pauser under dagen, eftersom vi är medvetna om att passen är långa. Vi bad er föräldrar prata om detta hemma med era barn och vi tar upp frågan på utvecklingssamtalen som ju pågår. Skulle det behövas för någon eller några så bokar vi ett extra, uppföljande utvecklingssamtal för att stämma av och titta framåt. Vi har också pratat i klassen om regler för iPadarna. Det är viktigt att de personliga apparna är avstängda under hela skoldagen. 

Det kom också upp frågor om bussarna till Trönninge. Vid några tillfällen hade eleverna i klassen fått sitta i trappan och det var också så att bussen inte stannade på de hållplatser som är angivna på busslistan. Jag har informerat Ann-Britt på expeditionen och hon har tagit kontakt med den ansvarige på Hallandstrafiken. De ska kolla upp detta och återkomma i nästa vecka. Hör av er till någon av oss, eller direkt till Hallandstrafiken, om det fortsätter att vara problem med bussarna. 

Idag har jag visat eleverna hur de ska göra med läxan i engelska. De har fått hem en text som de ska läsa in till mig på showbie och översätta till svenska i pages och sedan lägga på showbie. Om det skulle strula med inspelning eller att ladda upp är det viktigaste att de har tränat och att jag kan läsa deras översättning i deras iPad. Man kan välja att arbeta med hela texten, eller en kortare bit om det känns mycket med hela.

Vi har idag arbetat klart med presentationerna om "Vår Sverigeplats". Vi kommer inte att arbeta mer med den i skolan och de som inte blivit riktigt klara får det som läxa. Det man ska ha med är:

1. Var har man varit?
2. Vad har man för minnen från platsen?
3. Lite fakta om den plats man besökt
4. Berätta om det landskap man besökt

Det är jättebra om man har med lite kartor för att visa var platsen ligger. En av eleverna visade idag ett bra sätt som hon kom på för att göra det i sin presentation. Det kan vi hjälpa till med i skolan om man behöver. När presentationen är klar är det bra om man laddar upp den på showbie, så jag kan kolla igenom. Under veckan kommer vi börja redovisa för varandra.

KOM IHÅG NÄSTA VECKA:

Måndag: Fotografering 9.15, läsloggläxa
Tisdag:
Onsdag: Teater på skolan, ta med kläder för uteidrott eftersom id-hallen är uppbokad, engelskläxa klar
Torsdag: Min Sverigeplats klar och om det går uppladdad på showbie
Fredag: idrott

Ha en trevlig helg!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar