torsdag 1 september 2016

Vecka 36

Klassrummet är fullt av flitiga barn som arbetar med bild. De gör 4 olika landskapsbilder och får bara använda två stycken färger till varje bild. Jag passar på att blogga lite under tiden, så jag inte blir helt sysslolös:)


Idag har vi arbetat med engelska och alla har fått nya glosor. Den här gången är det 9 ord eller fraser att träna och man väljer 5-9 st som man lär sig stava. Även om man inte lär sig skriva alla vill jag att man kan dem muntligt. De som vill ha en extra utmaning kan också träna räkneorden från 10-20 muntligt och/eller skriftligt. Här kommer alla orden:

How old are you?- hur gammal är du?
and- och
no- nej
I´m not- jag är inte
this is- det här är
he- han
she- hon
how about- hur är det med
the same- samma

ten, eleven, twelve, thirteen, fourteen, fifteen, sixteen, seventeen, eighteen, nineteen, twenty

Vi börjar så smått hitta in i vanliga rutiner igen och komma igång med arbetet i de olika ämnena. Vi har introducerat olika skyltar för att veta vilken ljudnivå man ska arbeta på. Allt ifrån helt tyst, enskilt arbete till fullt normal samtalston vid gruppdiskussioner. (Dessutom finns det en skylt för "helt galen ljudnivå", men den använder vi helst inte alls!) Imorgon kommer vi att börja arbetet med att alla får beskriva och ta reda på fakta om sin Sverigeplats, för att sedan berätta för kompisarna om sin plats. Har vi tur så lyckas vi täcka in en hel del av Sverige och de olika landskapen!

På tisdag 6/9 har vi i 4-6B bestämt oss för att vandra till Tofta vindskydd. Vi går från skolan kl 9 och kommer att vara tillbaka kl 13.30. Vi tar med korv och bröd att grilla, men fikastunden brukar vara uppskattad, så det får man såklart gärna ta med sig själv. Dricka för hela dagen och praktisk lek- och promenadklädsel är viktigt. Det brukar vara bra att bära sin packning i en ryggsäck.

Igår fick ni hem en lapp om att det är dags att luskamma. Det förekommer löss på skolan och det bästa sättet att bli av med dem och undvika spridning är att vi alla hjälps åt att kamma och behandla alla som har löss eller ägg. Idag har ni fått hem en uppdaterad klasslista med de ändringar som ni anmält.

Några har fått hem lite att arbeta med i Språkgodis och i matte. Det räcker att matten är tillbaka i skolan på måndag och Språkgodis senast onsdag i nästa vecka.

Följande dagar kommer eleverna att vara lediga från skolan under höstterminen: 22/9, 31/10-4/11 och 5/12. Höstterminen avslutas den 21/12 och vi börjar igen efter jullovet den 11/1.

TÄNK PÅ V. 36:
Måndag: Matteboken tillbaka i skolan
Tisdag: Vandring till Tofta vindskydd: bra kläder och skor, dricka, fika
Onsdag: Idrott, glosor engelska, långdag, Språkgodis tillbaka i skolan
Torsdag: 
Fredag: Idrott

Ha det gott!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar