torsdag 15 september 2016

Vecka 38

Mitt i sommarhettan var det julaftonsstämning i klassrummet idag. 4A skulle få sina iPadar före 4B och barnen spanade i fönstret mot glaskorridoren på andra sidan gården för att se när Niklas och Nadja skulle komma till oss. Tillslut kom de och lyckan var fullständig! Vi kommer förhoppningsvis att kunna använda iPadarna redan imorgon på SO:n, om alla har hunnit få sina appar tills dess. Det kan ta lite tid, eftersom det är så många iPadar som ska startas upp. 

Mitt i all IT idag hann vi inte med att ordna med någon läxa i engelska. Nästa vecka är det ju studiedag på torsdagen, så eventuellt blir det ingen läxa förrän veckan därpå igen. Jag meddelar på bloggen!

Veckan har vi bl.a ägnat åt att skriva dikter, träna på att känna igen verb, programmera legofigurer och arbeta med tallinjen. Vi har också funderat tillsammans på hur man gör när man lär sig nya saker. Det kom fram många kloka tankar om det, t.ex att man frågar om man inte förstår, är koncentrerad på uppgiften, har rätt material framme och är aktiv vid genomgångar. Niklas och jag ska sammanställa allas svar och sedan arbetar vi vidare med det tillsammans i klassen. 

TÄNK PÅ NÄSTA VECKA:
Måndag:
Tisdag:
Onsdag: Långdag, idrott
Torsdag: Studiedag
Fredag: TL-utbildning för våra 3 trivselledare, Maria följer med och vikarie är beställd till klassen

Trevlig helg!
Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar