fredag 17 november 2017

Vecka 47

Hej!

Vi har haft en bra vecka tillsammans i 5:an! Vi fortsätter med vårt arbete med "Släng masken" och det märks att eleverna i alla klasserna tar till sig det och försöker tänka på vad det betyder. I 5:an har några av veckans uppdrag varit att tänka positivt, att vara öppen för förändringar och att vårda språket. Vi har haft en mycket lugnare och bättre stämning i matsalen och eleverna sitter ner och äter mer. Jättebra! Vi fortsätter att påminna och inspirera till att prova och smaka. Det har också gått bra med att hålla på gränserna för var man får vara på rasterna.

På måndag kommer alla elever få hem ett häfte för att kunna träna på de nordiska länderna. Vi kommer också att träna i skolan på SO-lektionerna i nästa vecka för att avsluta arbetet med ett litet test någon gång i v. 48. På måndag kommer det också komma tydlig information om vad man ska kunna till dess.

På måndag ska också läsloggen vara inlämnad på showbie. Vi diskuterar tillsammans på lektionen på måndag och det blir så mycket bättre för eleverna om de har förberett sig. Då kan de delta i diskussionen och dela med sig av sina tankar och funderingar utifrån det vi läst.

Även nästa vecka är det muntliga nationella prov för 6:or. Den här gången i engelska och det innebär att Maria kommer att vara med och bedöma dem på onsdag. Någon annan tar hand om 5:1 på svenskan, men det är inte klart ännu vem det blir.

KOM IHÅG VECKA 47:
Måndag: Idrott för EV, läsloggen klar, ny läxa läslogg och engelska, träningsmaterial Norden kommer hem.
Tisdag: Idrott
Onsdag: vikarie för Maria i 5:1
Torsdag: Långdag
Fredag: Idrott, läxa eng klar.

Ha en trevlig helg!
Maria, Monica och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar