torsdag 30 november 2017

Vecka 49

I veckan som gått har vi haft prov i SO. Vi kommer att gå igenom det med eleverna i nästa vecka, så de vet hur det gick. Vi har också gått igenom de två läsförståelsetest vi gjort med klassen under veckorna efter lovet och pratat om vad som är ett utförligt svar och hur man går tillväga för att hitta svar i en text.

Vi vill påminna om att det är studiedag på måndag 4/12. Alla elever är lediga från skolan den dagen och det innebär att det inte blir någon läxa i engelska under nästa vecka. Till imorgon har alla glosor som de själva valt från den text vi läst. De har glosorna i sin iPad, antingen i pages eller i quizlet.

För 5:1 är det sista läsloggläxan till tisdag 5/12. Det innebär att alla behöver ha med sig boken tillbaka till skolan på tisdag. För 5:2 är det några kapitel kvar att läsa. Sedan kommer vi på den lektionen på måndagar istället arbeta med läsförståelseuppgifter i olika grupper, för att arbeta med det vi sett att de behöver träna i de tester vi gjort. Då kommer det inte att bli läxa. Därför är det toppen om alla passar på att låna en bok på biblioteket och läsa lite varje dag hemma. Ju mer man läser desto bättre blir man! 5:1 har bibliotekstid imorgon och 5:2 nästa fredag.

KOM IHÅG VECKA 49
Måndag: Studiedag, alla elever lediga från skolan
Tisdag: Läsloggläxan klar, 5:1 tar med boken till skolan, Idrott för samtliga
Onsdag:
Torsdag: Långdag
Fredag: Idrott för samtliga

Ha en trevlig helg!
Maria, Monica och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar