fredag 19 januari 2018

Vecka 4

I veckan har vi gjort lite förändringar i arbetet med engelska. Vi kommer under vårterminen arbeta med ett skrivprojekt där eleverna under två veckor i taget kommer att skriva kapitel till en deckare. I varje kapitel tränar vi på olika grammatiska moment och viktiga ord och fraser. På fredagen blir det mer fokus på att läsa och prata. Därför kommer vi också förändra läxan till att vara från fredag till fredag. Läxan till nästa vecka finns i showbie med instruktioner. Det är ord och fraser från texten, samt vanliga småord som är bra att ha koll på. I showbie finns också instruktioner för hur man kan välja att träna beroende på vad man tycker blir lagom utmanande.

Vi har i svenska tränat på att skriva bokrecensioner och det kommer alla få göra vid några tillfällen under terminen då de läst ut en bok. Vi har också tränat på hur man kan göra för att undvika för mycket dialog i de texter de skriver. Snart är alla kapitel i Huset färdigskrivna och det ska bli kul när vi kan läsa hela boken!

Vi har idag skickat hem informationslapp om vår kommande utflykt till Sjöaremossen. Det blir den 31/1. Läs mer på lappen och lämna tillbaka informationen om hur ert barn tar sig till och från friluftsdagen så fort som möjligt, så vi kan boka bussar för rätt antal elever.

Monica har skickat hem lapp om tid för utvecklingssamtal och Eva gör det inom kort. Jag, Maria, har mailat en länk till doodle där ni som träffar mig kan gå in och boka tid. Det verkar som att man kan boka samma tid som någon annan, så kolla noga att den tid ni väljer inte är markerad av någon annan. Om det står att det finns "1 röst", så är tiden upptagen. Har ni inte hört något ifrån mig, så funkar er den tid som ni valt. Vi hjälps åt att fixa det om det inte funkar och jag hör av mig i början av nästa vecka och bekräftar er tid.

Ha en trevlig helg!
Maria, Monica och Eva

TÄNK PÅ NÄSTA VECKA:
MÅNDAG:
TISDAG: Idrott för alla i nya grupper
ONSDAG:
TORSDAG:
FREDAG: Idrott för alla, läxa engelska klar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar