söndag 28 januari 2018

Veckonytt v.5

Hej!

Regn och slask och kalla vindar. Påminn gärna era barn om att de inte kommer för tunnklädda till skolan eftersom det är uterast som gäller.

Denna veckan har vi jobbat färdigt med vårt SO-tema och på tisdag ska de få börja redovisa sitt arbete om "drömyrket". I svenska fortsätter vi med Huset och är snart inne på sista kapitlet.

Vi har jobbat mycket med arbetsron i klassen och på kompissamtalet i 5:2 var det många som tog upp att arbetsron blivit mycket bättre. De har också fått mycket beröm i veckan för att de jobbat så bra.

Denna veckan sätter vi i gång med utvecklingssamtalen. På onsdag får vi hålla tummarna för vädret så att vi får en härlig dag på Sjöaremossen.

På måndag kommer 5:1 få vara med om en s.k. öppen lektion. Det är en del av ett utvecklingsprojekt som många av oss lärare på Lindbergs skola deltar i. Det innebär i korta drag att lärare besöker varandras lektioner för att tillsammans utveckla undervisning och lära av varandra. På måndag kommer Magnus hålla en lektion som jag och några andra lärare från andra skolor i kommunen kommer att besöka. Magnus har pratat med klassen om detta, så de är förberedda. Syftet är alltså att vi lärare ska lära av varandra och det man tittar på är undervisningen. Det kommer troligen bli två sådana lektioner till under terminen, en i 5:2 och en till i 5:1.

Hälsningar
Eva, Maria och Monica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar