fredag 4 maj 2018

Vecka 19

Hejsan!

Man blir ju helt förvirrad av alla lediga dagar! Veckorna flyger fram och därför känns det skönt att många saker blivit färdiga i veckan. Alla filmer är så gott som klara, vi arbetar på med att göra klart sagorna till fadderbarnen och alla har också skrivit sina artiklar om Vasatiden.

Igår arbetade vi vidare med vårt värdegrundsarbete tillsammans med kuratorn Maria F. Vi tittade på ett exempel från nätkoll, som tar upp en situation som börjar som ett bråk på idrotten, fortsätter på rasten för att sedan hamna på sociala medier innan det kommer tillbaka till skolan. Det skapade många och bra diskussioner i klasserna. Vi arbetade också med värderingsövningar där man fick träna sig på att ta ställning i olika frågor och stå för sin åsikt, samtidigt som man respekterar att andra kanske inte tycker likadant. Vi tränade också på att säga nej på olika sätt och hur man kan vara tydlig med att man inte vill vara med på något. Det kommer vi att fortsätta med nästa gång. Vi kommer då också gå vidare med att prata om hur man sätter gränser för sig själv och respekterar andras gränser, men också arbeta med hur man ska prata om och till varandra för att skapa goda relationer.

På onsdag kommer det att bli prov i NO om människokroppen. Eleverna har fått hem material att träna på och de har också tränat i skolan.

Vi kommer ha prov om Vasatiden den 15/5. Eleverna kommer få hem material för att träna i början av nästa vecka och vi kommer ge flera tillfällen att träna även i skolan.

På måndag startar vi igång ett nytt projekt i engelska, som vi kommer arbeta med resten av terminen. Vi kommer arbeta med sagan "Hans och Greta" och har därför läst den tillsammans på svenska nu i veckan, för att skapa förförståelse. Eftersom det är så mycket lediga dagar kommer det bli en läxa i engelska från måndag 7/5 till måndag 14/5. Det kommer att vara ord från texten att träna. För den som vill utmana sig använder man de orden och skriver en text där de finns med.

KOM IHÅG NÄSTA VECKA:
Måndag: Ny läxa engelska och läslogg, idrott EV
Tisdag: Idrott
Onsdag: Prov NO
Torsdag: Ledigt
Fredag: Ledigt

Ha en trevlig helg!
Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar