söndag 27 maj 2018

Vecka 22

Hej alla femmor och föräldrar!

Vi hade en mysig och trevlig, men varm dag på Getterön i torsdags. Vi gick runt i två grupper och fick testa olika stationer. t.ex. kojbygge med pil, fågelskådning och ringmärkning. Ett extra roligt inslag var att vi fick träffa lite gamla klasskamrater, eftersom Trönningeskolans femmor var där samtidigt som oss.

Veckan som kommer är den sista hela veckan innan skolavslutningen. Eleverna har läxa i engelska och i läslogg till imorgon och det kommer hem ny läxa till nästa vecka i läslogg. Jag är i skrivande stund lite osäker på hur vi gör med engelskan, så ev. läxa återkommer vi med information om isåfall.

Under veckan kommer vi att göra om hela, eller delar av skolans trivselenkät för att stämma av läget i klasserna nu så här i slutet av terminen. Vi i femman fortsätter också med vårt samarbete med Maria F för att arbeta med sammanhållning, gemenskap och trivsel. Den här veckan kommer vi att fokusera på språkbruk och hur man tilltalar varandra på ett bra sätt. Fråga gärna era barn vad vi arbetat med!

Vi håller på att sammanställa organisationen för våra utflykter och det kommer att komma hem tydlig information om detta i början av veckan. Det kommer att vara en del lappar som vi behöver ha tillbaka påskrivna av er föräldrar, så påminn barnen om att lämna fram lapparna när de fått dem av oss. Vi vill framföra ett varmt tack till er föräldrar för ert engagemang i att hjälpa oss att organisera dessa aktiviteter för att skapa roliga, gemensamma minnen för femmorna! Vi har det ganska lyxiga problemet att vi har mer föräldrar som kan hjälpa till än vad vi egentligen behöver, så vi försöker sprida uppdragen så att det blir så rättvist som möjligt.

Eftersom flera av oss vuxna i arbetslaget arbetar i flera klasser har vi beslutat att klass 4 och 5 samlas utanför kyrkan efter skolavslutningen för att säga hejdå och önska varandra en glad sommar. Vi gör något mysigt tillsammans i klassen på torsdagen istället. Vi bestämmer en lämplig plats tillsammans med eleverna. När vi träffats där är avslutningen slut och alla går på sommarlov. Programmet i kyrkan är kl. 9-10.15. Vi samlar alla elever på skolgården kl. 8.40 för att tåga gemensamt ner till kyrkan.

KOM IHÅG I VECKAN:
MÅNDAG: Läxa i engelska och läslogg klar, idrott för EV
TISDAG: Idrott för alla
ONSDAG:
TORSDAG: Långdag
FREDAG: Idrott för alla

Ha en fortsatt trevlig Mors Dag!
/Lärarna i femman, genom Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar