fredag 18 maj 2018

Vecka 21

Idag har 5:orna varit hos sina fadderbarn i F-klassen och lämnat över böckerna som de har gjort tillsammans och också hunnit med att leka tillsammans ute på skolgården en stund. Uppskattat av både stora och små!

Igår kom det besök från Radio Halland, som var på syslöjdslektionen och gjorde ett fint reportage med några av våra 5:or. Klicka på länken och hoppa in 1 timme och 39 minuter i programmet för att lyssna! (Om den inte går att öppna, så brukar man kunna kopiera länken och klistra in i adressfältet!) https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1074733?programid=4027

Den 15/6 är det dags för skolavslutning och den kommer att vara i kyrkan kl. 9-10 för F-6. Hör av er senast fredag 25/5 om ert barn behöver åka buss till och från skolan den dagen! Vi återkommer med tid för en samling i klassrummet efter avslutningen i kyrkan. Eleverna har valt vilken sång de ska sjunga och tränar på den med Jonathan i musiken. Vi kommer öva tillsammans på andra tider också, när det närmar sig.

Ni som inte lämnat in lappen om badresa och övernattning kan väl vara snälla och göra det i början av nästa vecka? Tack till er som anmält att ni kan hjälpa till på olika sätt! Vi återkommer så snart som möjligt med mer information.

Nästa vecka fortsätter vi vårt arbete med kurator Maria Fritzson där vi pratar om kompisrelationer, värdegrund, trivsel och hur man är mot varandra. Att trivas och ha roligt tillsammans är viktigt för att kunna lära sig så mycket som möjligt! Därför är de gemensamma planerna för badresa och övernattning också viktiga, för att skapa samhörighet och gemenskap. I slutet av terminen kommer vi att följa upp några av frågorna från trivselenkäten som en del i att utvärdera detta arbete. På måndag kommer vi ha kompissamtal, istället för idag, då den tiden gick till att träffa F-klassen.

På måndag ska alla ha gjort sin läxa i Kensukes rike och det blir ny läxa till nästa måndag. På måndag får de också ny läxa i engelska, som ska vara klar till måndag 28/5. Det kommer att vara regelbundna och oregelbundna verb att träna sig på. Den som vill utmana sig skriver meningar där de använder verben och lämnar in på showbie.

På torsdag kommer vi att åka på utflykt till Getterön. Vi åker buss från och till skolan och får med pastasallad till lunch. Alla behöver ha med sig tallrik, bestick, dricka för hela dagen, fika om man vill och gärna en frukt eller två. Tänk också på kläder efter väder och solkräm om det blir soligt.

KOM IHÅG NÄSTA VECKA:
MÅNDAG: Läxa klar i läsloggen, ny läxa kommer hem i engelska och läslogg; Idrott för EV
TISDAG: Idrott för alla
ONSDAG:
TORSDAG: Utflykt till Getterön: ta med tallrik, bestick, dricka och fika/frukt om man vill.
FREDAG: Studiedag, eleverna är lediga från skolan

Ha en trevlig helg!
Vänliga hälsningar från Monica, Eva och Maria






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar