fredag 5 maj 2017

Vecka 19

Oj, vad bra det gick med radiosändningen! Både de som var i Göteborg och de som var kvar på skolan skötte sina olika uppgifter med den äran och det var nöjda och lättade barn som kom till skolan i torsdags. Vi har inte fått någon länk för att kunna lyssna på programmen i efterhand ännu. Vi pratade om det i klassen idag och jag sa att om vi inte fått den i början av nästa vecka, så mailar jag och frågar.

När radiosändningen nu är avklarad blir nästa projekt att bestämma vad vi ska hitta på med resten av klasskassan. Det tar vi tag i till veckan. Alla har fått lämna in förslag och Niklas och jag tittar igenom det. De förslag som fått flest röster får vi tillsammans i klassen gå vidare med och räkna på kostnader för. Vi återkommer med mer information om detta när klassrådet fattat ett beslut.

Nästan alla hade gjort läxan i engelska till igår. Jättebra! En del märkte att de nog behöver lägga lite mer tid på att träna glosorna och till torsdag finns det ny läxa på showbie. Det är en text som de ska träna på att läsa och översätta, samt glosor. Om man tycker att det är för många, så är det helt okej att välja ut ca 10 stycken som man tränar på.

I SO har vi idag avslutat arbetet med minoritetsgrupper i Sverige. Fråga gärna era barn om vad de vet om det! Nästa vecka drar vi igång med terminens sista SO-arbete som kommer att handla om Lag och rätt.

TÄNK PÅ V. 19:

MÅNDAG:
TISDAG:
ONSDAG: Långdag, uteidrott
TORSDAG: Läxa engelska klar
FREDAG: Uteidrott

Hoppas att ni alla får en härlig och solig helg!

/Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar