fredag 12 maj 2017

Vecka 20

Äntligen kom solen! Hoppas att det blir lite vårvarma temperaturer i helgen. Idag har vi i SO startat upp arbetet med Lag och Rätt och det kommer vi att fortsätta med resten av terminen på SO-lektionerna. Om vi hinner med har jag en liten tanke om att på något sätt göra en dramatisering av en rättegång, för att eleverna ska få koll på vad som händer från det att ett brott sker tills en skyldig fälls  i domstol. Vi får se vad vi hinner med.

Den grupp som hade musik i onsdags har fått lämna in förslag på skolavslutningssång och de andra kommer få göra det på onsdag. Sedan får vi tillsammans enas om en sång och börja öva. Jag hoppas att vi också ska kunna få med några från klassen som är med och kompar i kyrkan. Vi har pratat om tiderna för skolavslutningen och information om det kommer inom kort.

Till igår hade alla gjort läxan i engelska. Toppen! Det finns en ny läxa ute på showbie och instruktioner finns i pagesdokumentet. En av uppgifterna är att läsa in den text som finns i mappen och som jag skriver i dokumentet väljer man själv om man vill läsa hela, eller ett kortare avsnitt. Utmaningen ska vara på rätt nivå för alla!

Jag bifogar en länk till skolans hemsida. Där kan man läsa information om Fiskarens dag i matsalen på fredag och också hitta det bildspel som rektorerna utgick ifrån på föräldramötet om Lindbergs skola.  På hemsidan hittar ni också länkar till annan viktig information, t.ex läsårstider och ledighetsansökningar. http://www.lindbergsskolan.varberg.se/index2.html

I tisdags tittade eleverna på några olika förslag till klassutflykt. Niklas och jag ska titta igenom deras uträkningar på måndag och tänka igenom vad som är genomförbart. Sedan får vi tillsammans i klassen komma fram till vad vi ska hitta på. En nyttig träning i demokrati och demokratiska beslut! Vi hoppas hitta en lösning som alla känner sig nöjda med och tillsammans göra en rolig avslutningsaktivitet för klassen.

Niklas har fått våra radioprogram från teknikern på Göteborgs närradio, så nu ska det nog snart gå att lyssna. Jag har inte heller hört hela programmen, eftersom jag hade fullt upp i kontrollrummet. Det ska bli kul att höra hur det lät i lite mer lugn och ro!

Niklas och jag har pratat om att man gärna får ha med sig sk fidget spinners till skolan, men vi vill inte ha dem i klassrummet. Om man tar dem med sig, så får man använda dem på rasten och låta dem vara kvar i väskan på lektionerna.

KOM IHÅG NÄSTA VECKA:
MÅNDAG: Slöjd
TISDAG:
ONSDAG: Idrott ute, långdag
TORSDAG: Läxa i engelska klar
FREDAG: Uteidrott, Fiskarens dag i matsalen

Hoppas att ni alla får en härlig helg!
Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar