torsdag 9 mars 2017

Vecka 11

Eftersom det är studiedag imorgon och vi arbetar med andra uppgifter kommer blogginlägget för nästa vecka redan idag.

Vi har ägnat en del tid den här veckan åt att träna på att spela schack för att bli säkrare på det. På måndag är det ju dags att utmana de andra skolorna i Varberg inne på Sparbankshallen. Vi åker direkt på morgonen och kom ihåg att skicka med en lunchmatsäck. Vi får se om vi äter den innan vi åker hem, eller om det blir när vi kommer tillbaka till skolan. Det beror på hur lång tid det tar med prisutdelningen.

Till nästa vecka har jag delat ut två läxor.

  • I engelska ska de till torsdag göra en bild på något rum hemma och skriva in vad de olika möblerna heter. De ska träna så att de kan berätta om sitt rum för några andra. "This is my bedroom. I have a bed by the window and a table with two chairs..." Det finns en ordlista att använda sig av på showbie. Någon undrade om man kan ta ett kort på ett rum istället och det går naturligtvis lika bra. Det är engelskan som är det viktiga!
  • Till fredag finns det en förberedelseläxa till SO-lektionen på showbie. Det är ett textavsnitt om 3 kungar och en drottning som de ska ha läst en eller två gånger och sedan skriva en sammanfattande mening om var och en av de fyra personerna. Vi kommer att utgå från detta på lektionen.
De elever som i höst anmält att de ska börja på Trönningeskolan har i veckan fått fylla i en blankett på uppdrag av rektorerna där. Eleverna har fått skriva vilka två kompisar de känner sig trygga med, gärna är med på raster och arbetar bra med i klassrummet. Dessa blanketter kommer vi lämna till rektorerna som har det som ett underlag i arbetet med att göra klasser inför höstterminsstarten. Det är alltså inte att betrakta som ett val av klasskompisar på nya skolan. 

För föräldrar till elever som stannar kvar på Lindbergs skola kommer rektorerna snart bjuda in till föräldramöte.

KOM IHÅG FÖR V. 11

Måndag: Shackfyran, ta med lunchmatsäck
Tisdag: Niklas ledig, vi arbetar med radio hela fm
Onsdag: Radio hela fm, idrott, långdag
Torsdag: Läxa i engelska
Fredag: Läxa SO, idrott

Hälsningar från Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar