fredag 17 mars 2017

Vecka 12


Måndagens schacktävling slutade med en tredjeplats! Vilken glädje och härlig stämning! Det är roligt att se eleverna gemensamt kämpa och heja på varandra. Jag vill framföra ett stort tack till er föräldrar som hjälpte till med att köra klassen och som var med i Sparbankshallen under dagen. Klassen har nu gått vidare till Hallandsfinal i Halmstad. Den kommer att spelas lördagen den 22 april och det är ju naturligtvis frivilligt att delta. Jag kan hjälpa till med planering och organisation, men har inte möjlighet att vara med i Halmstad. Prata hemma om era barn vill och kan att vara med och representera klassen och skicka sedan ett mail till mig och berätta om ert barn vill vara med. Ni kan läsa mer på schackfyrans hemsida: http://www.schack.se/schack-i-skolan/schackfyran/

Jag kommer lägga ut en förberedelseläxa inför fredagens SO-lektion på showbie. Det kommer kanske också bli en liten läxa att göra färdigt sina texter om en adelsman, en präst, en borgare och en bonde för några.

På fredag kommer vi åka till fästningen för studiebesök. Vi åker buss till och från skolan och tar med lunch från matsalen. Skicka med något att dricka. Om det får plats i jackfickan så behöver vi inte ta med väskan och det skulle ju underlätta mycket.Vi kommer tillbaka mitt på idrottslektionen, så Mattias hälsar att ombyte inte behövs den dagen.

På tisdag åker våra teknikansvariga till Göteborg för att utbildas så att vi kan börja spela in inslagen till radioprogrammen. Vi satsar på att vara klara innan påsklovet med det. De 6 elever som fått information om detta behöver ta med de två lappar som ska lämnas in på måndag.

Jag avslutar med ett collage från dagens SO-lektion. Gruppvis sitter alla och funderar på vad som är den viktigaste informationen om några av de medeltida regenterna. Det är roligt att gå runt och lyssna på diskussionerna om vad som är viktigast att veta om drottning Margareta och Albrekt av Mecklenburg. I samspelet med varandra befäster de sina kunskaper och lär sig av varandra.


TÄNK PÅ NÄSTA VECKA:

MÅNDAG: Vi läser vidare i Drakskeppet och har slöjd
TISDAG: Arbete med radioprogrammen, 6 st elever åker med Niklas och Jenny till Göteborg 
ONSDAG: Idrott. långdag
TORSDAG: Vi arbetar vidare med bilden
FREDAG: Studiebesök på fästningen, ta med dricka, inget ombyte till idrotten

Trevlig helg!
Maria













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar