torsdag 14 september 2017

Sammanfattning av klassmötet 12/9

För er som inte hade möjlighet att vara med på klassmötet i tisdags kommer här en sammanfattning!

  • Vi som är klassföreståndare i 5:an presenterade oss och vi pratade om att det från nästa vecka är dags för utvecklingssamtal. Alla elever i 5:1 kommer att träffa Maria och eleverna i 5:2 kommer att träffa Monica eller Eva M. Tider att välja på kommer hem till er på en lapp, som vi vill ha tillbaka så fort som möjligt. 
  • Vi pratade om att vi haft en bra start i 5:an och att det är lugn och arbetsro på lektionerna. Vi har satt upp gemensamma trivselregler och dessa är gemensamma för hela 5:an. Vi pratade om att vi hör av oss till er föräldrar om det hänt något med ert barn som ni behöver prata om hemma eller känna till. Vi vill gärna att ni hör av er till oss om ni får reda på något som kan hjälpa oss i arbetet att skapa trygghet och trivsel för alla barn. Allra enklast är det att nå oss på mail, eftersom vi inte alltid befinner oss i närheten av telefonen. 
  • Vi informerade om att vi varje vecka har två läxor. Från måndag till fredag har eleverna läxa i engelska och den finns alltid i mappen Engelska på showbie. Från måndag till måndag har de läsloggläxa. De behöver ha med sig boken de läser i hem och sedan finns det uppgifter att göra på showbie. Boken (Mio min Mio för 5:1 och Du och jag för 5:2) behöver bara vara med i skolan på lektionen på måndagar. När vi arbetar med läsloggen tränar eleverna på att kunna formulera tydliga svar, att göra egna analyser och dra egna slutsatser och att förstå underliggande budskap i en text. Detta är förmågor som testas på de nationella proven i svenska när de går i 6:an. Här på bloggen finns varje vecka instruktioner om veckans läxor.
  • Det är bra om ni prenumererar på vår klassblogg på skolans hemsida. Några föräldrar sa att det inte fungerade. Jag testade att prenumerera med min privata e-postadress och jag fick ett mail på kvällen igår om att jag gjort ett inlägg tidigare under dagen. Hör av er om det fortsätter att strula, så hjälper vi till! När man får mailet så står det att man prenumererar på Lindberg 4b. Jag har inte lyckats ändra det än, men det är rätt blogg.
  • Vi informerade om hur vi lägger upp arbetet under veckan. För klass 5:1 är Maria ansvarig för sv, SO och eng, Magnus ansvarar för ma och Jenny för NO. För klass 5:2 ansvarar Monica för sv och SO, Eva M för ma och NO och Paulina för eng. I samtliga ämnen planerar vi arbetet tillsammans och vi kommer att blanda grupperna alltmer efterhand då vi lärt känna varandra och vi känner att det passar. I slöjd och EV är de indelade i andra grupper och 5:orna har alla raster gemensamt. 
  • Vi pratade om att vi vill att eleverna är ute så mycket som möjligt på rasterna, eftersom vi vet att det är bra för deras förmåga att göra sitt allra bästa på lektionerna. Därför är det viktigt att de är förberedda för regn och kyla. Självklart är vi inne om det är riktigt dåligt väder!
  • Vi delade ut 3 lappar (elever vars föräldrar inte var med på mötet fick de lapparna med sig hem igår). En lapp handlade om att man är välkommen att besöka matsalen och äta, men man måste anmäla sig först. En lapp handlade om rutiner för besök i skolan och den sista var en uppdaterad klasslista med de ändringar som en del av er lämnat in. 
  • Vi berättade om att vi regelbundet gör veckoutvärdering och inom kort kommer att sätta igång med kompissamtal där man på ett strukturerat sätt får prata om hur man haft det tillsammans och lösa ev. konflikter som uppkommit. 
  • Vi pratade om frånvaroanmälan i skola24. Det är viktigt att ni anmäler varje dag som eleverna är borta från skolan. Ledigheter lägger vi in. När ert barn saknas i skolan får ni ett meddelande hem på sms eller mail. Det är en säkerhetsåtgärd från systemet och betyder inte att något gått fel med er anmälan. Om en elev saknas i skolan och inte är anmäld, så hör vi av oss till er. 
  • Rektor Carola Bengtsson informerade samtliga föräldrar om nya, kommungemensamma rutiner för att fånga upp elever med hög frånvaro. Mer information om det kommer snart. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar