torsdag 14 september 2017

Vecka 38

Missa inte sammanfattningen från klassmötet i inlägget nedanför! De blev så mycket text att lägga allt i samma inlägg.

Frågan "När får vi våra fadderbarn?" har hörts mer än en gång varje dag i flera veckors tid, så det var förväntansfulla 5:or som idag fick gå iväg bort till F-klasserna och träffa sina fadderbarn för första gången. De gjorde en bilduppgift tillsammans och sedan har de lekt på skolgården. Det var härligt att se alla femmornas engagemang och glädje i samspelet med sina fadderbarn! Vi kommer träffa dem snart igen och hitta olika mötesplatser på rast och lektion.

Nästa vecka börjar vi med utvecklingssamtal då vi får chans att sitta ner och prata om starten i 5:an och sätta upp mål inför resten av terminen. Skicka tillbaka lappen med de tider ni kan komma så snart som möjligt.

Läxorna inför nästa vecka följer rutinerna. Till måndag har alla läsloggläxa. Uppgifterna finns på showbie och svaren ska vara inskickade senast måndag morgon. Till fredag har de också en läxa i engelska och även där finns uppgiften på showbie. I skrivande stund vet jag inte än vad det är för läxa i engelska, men det kommer att finnas tydliga instruktioner i showbie på måndag.

Vi har pratat i klassen om hur man ska tänka runt de bollar som vi har tillsammans i klassen. Det gäller att samsas och man får inte ta bollarna från varandra, utan en bättre strategi är att säga att man vill vara med. Vi har också bestämt att man inte tar med sig bollar ner till maten, eftersom vi märkt att det skapar lite oro och stress i ätandet. Vi har bestämda platser i matsalen och alla ska sitta kvar i lugn och ro till 11.50, så det inte blir så att man stressar i sig maten för att hinna först ut till rast och till bollarna.

Missa inte att det är studiedag på torsdag och eleverna är lediga från skolan.

På föräldramötet gick det runt en lista för att göra en maillista bland er föräldrar. Ni som inte var med på mötet och vill vara med på den, kan väl maila uppgifterna till någon av oss så fyller vi på listan.

MÅNDAG: Läxa läslogg klar, idrott för EV
TISDAG: Idrott
ONSDAG:
TORSDAG: Studiedag
FREDAG: Läxa engelska klar, idrott

Hälsningar från Monica, Eva och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar