fredag 1 september 2017

Vecka 36

Vi har haft en bra vecka tillsammans och lärt känna varandra bättre. Vi har startat upp arbetet med Norden och eleverna har tränat sig på att skriva personbeskrivningar och miljöbeskrivningar i svenskan. På engelskan tränar vi på väderord och att berätta om hur vädret kommer att bli ("It´s going to be sunny"). Läxan till idag kommer redovisas genom att de får göra en påhittad väderpresentation över Storbritannien.

I klass 5:2 har Monica startat upp arbetet med en gemensam bok som heter "Du och jag". Eleverna kommer få läxa att läsa ett kapitel och svara på frågor som finns i showbie. Den första läxan kommer på måndag och ska vara klar till nästa måndag. För klass 5:1 kommer vi starta upp på samma sätt med "Min min Mio" och för dem blir första läxan från måndag v. 37, eftersom vi inte har fått bokpaketet från biblioteket än. 

Igår fick alla elever hem en inbjudan till föräldramöte den 12/9 kl 18-20. Mötet startar i matsalen med information från rektor Carola och fortsätter sedan i klassrummet. Lämna in lappen med information om ni kommer eller inte så snart som möjligt. 

Eleverna i 5:an kan om de vill ha med sig hörlurar till skolan (vi har några till utlån) att användas när vi lärare bedömer att det passar. 

Den grupp som har idrott på elevens val på måndag behöver ha med sig idrottskläder. Eleverna vet om det gäller dem. 

På torsdag kommer vi i 4-6 gå till Lindvallen i Tofta och vara där fram till kl. 13 ungefär. Vi tar med pastasallad från köket. Eleverna behöver vara klädda för att vara ute med bekväma skor, ta med sig en tallrik och bestick, dricka, något att sitta på, fika och frukt. 

Ha en trevlig helg!
Hälsningar från Monica, Eva och Maria

KOM IHÅG NÄSTA VECKA:

MÅNDAG: Idrottskläder för alla som har EV idrott, läslogg kommer hem för 5:2, engelskläxa hem för alla
TISDAG:  Idrott för alla
ONSDAG:
TORSDAG: Långdag, utflykt till Lindvallen i Tofta
FREDAG: Läxa i engelska klar, idrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar