fredag 22 september 2017

Vecka 39

Hej därhemma!

I veckan som gått har vi arbetat med kapitel 2 i böckerna om Huset och eleverna är väldigt engagerade i att skriva och göra fina bilder. I NO:n arbetar eleverna med att göra presentationer om ett djur och i SO:n har vi börjat arbeta med Danmark. Idag kommer eleverna få välja vad de vill göra på Elevens Val under 4 veckor framöver. De som ev. inte får sitt förstahandsval kommer få möjlighet att välja först nästa gång. Vi kommer också att ha kompissamtal i båda grupperna för första gången den här terminen.

Till nästa vecka är det läxor som vanligt. Läslogg till måndag och engelska till fredag. Läsloggen fick de på showbie i måndags och engelskan kommer finnas på showbie på måndag eftermiddag v. 39. Jag såg nu på morgonen att nästan alla gjort läxan i engelska till idag. Jättebra! Däremot hade många missat läsloggläxan till i måndags och det gör det svårare för dem att delta i lektionens arbete.

På måndag är Maria borta på fortbildning på em, men Adela från slöjden kommer och tar hand om 5:1 på em istället. Adela kommer också ha SO:n för 5:2 på fredag, då Monica är ledig.

Jag har pratat med Fredrik om att det strulade med att kunna läsa omdömen och anteckningar från utvecklingssamtalen, sk Framåtsyftande planeringar, på skola24. Han har åtgärdat det och det ska fungera nu. Jag hoppas också att de fungerar att prenumerera på bloggen. Hör av er till mig på mail om det krånglar, så hjälper jag till med det.

Vi har fått en hälsning från skolans föräldraförening. Den kan ni läsa här nedan. I inlägget nedanför finns också informationen som Carola höll i på föräldramötet om rutiner för ökad skolnärvaro.



TÄNK PÅ NÄSTA VECKA:
Måndag: Läxa läslogg inlämnad på showbie, läxa engelska kommer på showbie
Tisdag: Idrott
Onsdag:
Torsdag: Långdag
Fredag: Idrott, läxa engelska klar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar